Friday, August 19, 2011

orang yang aku paling benci.

Raya diperantauan memang xbest.Tambah-tambah lagi bila kita xda sape-sape kt situ.
cukup membosankan dan mengganggu emosi.Dah 4 tahun aku kat cni. tahun ni aku nak rasa plak raya kt tempat orang.xtau la best @ tak. saudara-mara kat cni xda. pagi raya plak kena bertugas. melepas aku nak sembahyang raya kat cni. dengar orang bertakbir jela.
Ops.. ape yang aku merepek ni... dah lari dari topik asal plak. aku sebenarnya nak wat sikit luahan perasaan dalam entry kali ni.Dah lame sangat aku x update blog ni. kerje banyak sampai aku xsempat nk update. anyway aku sebenarnya xberpuas hati dengan someone ni.Tak habis-habis nak menyusahkan orang. aku sebut nama kang aku kena lagi. so tak perlu la aku mention nama beliau yang sungguh menyakitkan hati tu. aku pasti rakan-rakan sekerja aku sume setuju dengan statement aku ni.
Yang paling aku xdapat nak terima tu dia boleh ikut jek ape dia nak. Dia asyik tolak jek permohonan orang. Aku punya dah banyak kali gak kena tolak. Kalau kita bersuara dia cakap kita ingkar arahan. maka kenalah tindakan. Alasan dia "saya nak bantu cik / lagi 10@15tahun cik akan berterima kasih saya tolak permohonan cik" ( yela tu.. lagi 10@15 tahun sumpah seranah orang yang di tolak tu boleh mengatasi tinggi KLCC kalau nak diukur.)
Kalau nak bantu approve jela aplication orang tu. Ni asyik meng tidakkan hak orang tu. Mintak bantuan dengan dia pandai plak dia suruh mintak tolong kawan-kawan. Kalau ikutkan hati aku nak jek aku undergroundkan aplication aku tu. Tapi dek pemikiran aku masih waras aku xjadi nak wat camtu.
Tapi disebabkan tahap ketidak puasan hati aku yang tidak terbendung lagi. Sekarang aku dengan rebellion aku.Aktiviti-aktivi yang konon-konon untuk membantu orang tu aku malas nak turut serta sekarang ni. ada alasan aku bagi alasan. Xda alasan aku report sakit. Xdpt mc pun aktiviti tu aku terlepas la.(nak rebellion pun kne jage jgn sampai aku terkena tindakan) Tapi aku xtau la kalau entry ni pun dipolitikkan oleh Beliau And The Gang untuk menghentam aku dengan tindakan-tindakan yang memenatkan.
Peduli ape aku. Kalau beliau tu ada terbaca entry aku ni, paham-paham sendiri la ea. Xda sape yang suke ko kt cni. boleh blah la!!!! Ko berambus ramai orang wat kenduri kot. So sekian saja luahan hati dan perasaan aku. Wassalam... kite bakor jek!!!

1 comment:

  1. btol2 tension awak nie..sabor ye..
    jgn marah2..

    ReplyDelete